Prima pagină » Integrarea Inteligenței Artificiale în clipurile YouTube: Cum sprijină dezvoltarea conținutului creatorilor

Integrarea Inteligenței Artificiale în clipurile YouTube: Cum sprijină dezvoltarea conținutului creatorilor

0
Inteligenta Artificiala

Inteligenta Artificiala - YouTube

Viitorul rezumat video pe care îl veți descoperi online s-ar putea să nu fie rezultatul muncii umane. YouTube testează acum rezumate video generate de inteligența artificială, acestea urmând să fie afișate pe paginile de căutare ale platformei.

Aceste rezumate sunt concepute pentru a oferi o „prezentare rapidă” a conținutului video, facilitând astfel decizia privind relevanța clipului și dacă merită să fie vizionat. Totuși, YouTube subliniază că aceste rezumate nu au rolul de a înlocui descrierile video create de către autorii conținutului.

În acest moment, funcționalitatea rezumatelor AI nu va fi disponibilă pentru toți utilizatorii. Testul se va derula într-un „număr limitat” de videoclipuri în limba engleză și va fi accesibil doar unor utilizatori selectați.

Conform unui purtător de cuvânt al YouTube, citat de publicația Engadget, aceste rezumate vor fi afișate pe dispozitivele mobile pentru videoclipuri cu caracter instructiv, tutoriale, videoclipuri de cumpărături și vloguri.

În ultimele săptămâni, YouTube a introdus diverse funcționalități de previzualizare pentru utilizatori, conform informațiilor de la Android Police.

Utilizatorii abonați la serviciul Premium pot bloca ecranul în timpul redării pentru a evita comenzi accidentale. De asemenea, există opțiunea de a transforma comentariile în clipuri scurte complet noi.

Acest experiment vine aproape trei ani după ce YouTube a început să testeze generarea automată a capitolelor video cu ajutorul inteligenței artificiale.

Totuși, acest nou efort face parte dintr-un angajament mai amplu al diviziei de inteligență artificială generativă din cadrul Google.

Google a prezentat recent chatbot-ul Bard și utilizează tehnologia AI pentru a genera o gamă variată de conținut, de la șabloane pentru foi de calcul până la articole de știri complete, chiar dacă nu întotdeauna cu scopul de a fi consumate publicului larg, din motive evidente.

Cu toate acestea, funcționalitatea de rezumat a conținutului video de pe YouTube pare să fie una dintre extensiile mai logice.

Având în vedere că în fiecare minut sunt încărcate peste 500 de ore de conținut video, această nouă caracteristică ar putea să fie de un real ajutor pentru utilizatori.

Întrebarea ce se pune este cât de precise vor fi aceste rezumate generate de inteligența artificială. Google a avertizat că sistemele generative precum Bard pot conține inexactități și informații eronate.

Până în prezent, eficacitatea acestui experiment de pe YouTube nu este pe deplin clară, însă rămâne să vedem în ce măsură se va dovedi util în practică.

  Articol scris în data de: 2 august 2023.
  Ultima actualizare articol: 2 august 2023, 16:51, făcută de: Echipa WOWSERVICE

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Follow Follow View Follow Email