Prima pagină » Facebook ia decizii care te vor afecta pe termen scurt, dar este benefic pentru viitor

Facebook ia decizii care te vor afecta pe termen scurt, dar este benefic pentru viitor

0

E o perioadă în care serverele sunt foarte aglomerate. Multă lume lucrează de acasă, a crescut puternic conținutul de pe platforme de socializare, iar un apel a venit de la Bruxelles în acest sens.

Loading

Facebook si Coronavirus

Ce decizii a luat Facebook

E presiune mare pe internet în această perioadă și platformele fac față cu greu. Facebook a venit cu o decizie pentru a face față acestei situații cauzate de pandemia de coronavirus.

Facebook se adaugă unei liste lungi de platforme care au decis să reducă presiunea de pe internet în aceste zile. YouTube, Netflix și Amazon au luat măsuri speciale pentru Europa, în condițiile în care multe țări de pe continent se confruntă cu zeci de mii cazuri de infectare cu coronavirus.

E o perioadă în care serverele sunt foarte aglomerate. Multă lume lucrează de acasă, a crescut puternic conținutul de pe platforme de socializare, iar un apel a venit de la Bruxelles în acest sens. Comisarul Thierry Breton cerea scăderea calității de streaming, pentru a mai elibera din presiune.

Netflix și YouTube și-au redus calitatea de livrare a conținutului – de la HD la standard. Iar asta face și Facebook acum.

Decizia Facebook pe timp de pandemie

Facebook anunță că-și reduce calitatea conținutului video livrat în regim de streaming pentru a mai elibera din presiunea asupra internetului.

“Pentru a ajuta la atenuarea oricărei potențiale congestii a rețelei în timpul crizei #COVID19, vom reduce temporar ratele de biți pentru videoclipurile de pe Facebook și Instagram în Europa”, a spus un reprezentant al Facebook.

Între altele, companiile au luat decizia să ofere calitate standard la conţinutul video, și nu HD (high-definition).

Astfel, consumul e mai mic și se mai eliberează din presiunea asupra infrastructurii. Și șeful Facebook, Mark Zuckerberg, recunoaștea că rețeaua sa de socializare este ultraocupată în această perioadă și există un consum crescut în zona apelurilor video, inclusiv WhatsApp.

„Gestionarea situaţiei a fost o provocare. Trebuie să ne asigurăm că ţinem sub control situaţia din punct de vedere al infrastructurii”, a spus Mark Zuckerberg.

ANCOM preconiza recent o creștere cu 50% a traficului pe internet. România beneficiază de reţele foarte bune în condiţiile în care 71% (3,7 milioane) din conexiunile de internet fix permit deja viteze foarte mari, de peste 100 Mbps.

În 2019, 84% din numărul total al conexiunilor la internet mobil în România erau conexiuni de mare viteză (3G – 29% și 4G – 55%).

  Articol scris în data de: 24 martie 2020.
  Ultima actualizare articol: 24 martie 2020, 16:12, făcută de: Echipa WOWSERVICE

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Follow Follow View Follow Email