Spalare de bani magazine online

Spalare de bani magazine online

Infractorii care spală bani au folosit unele dintre cele mai importante site-uri de cumpărături online din China pentru a transfera miliarde de dolari către site-uri de jocuri de noroc offshore, au dezvăluit autoritățile.

Cei care au vrut să se sustragă controlului strict al legilor din China, de exemplu să parieze pe site-urile offshore, au plasat comenzi false pe site-urile de cumpărături, inclusiv pe Pinduoduo, a doua cea mai mare platformă a utilizatorilor din China. O sumă a fost apoi creditată în conturile lor.

În ultimele luni, mai multe forțe de ordine din toată China au anunțat arestări într-o serie de cazuri, susținând că cel puțin două miliarde de dolari au fost spălați pe site-uri de jocuri de noroc offshore prin aceste achiziții false de comerț electronic.

Guvernul a lansat o campanie pentru a controla jocurile de noroc transfrontaliere

Într-un caz, poliția din orașul estic Wuxi a constatat că pachetele false de 600 de milioane de dolari au fost introduse în sistemele de urmărire ale firmelor de curierat de către cei din interiorul companiei, pentru a finaliza tranzacții de comerț electronic fals. Multe dintre aceleași numere de urmărire a pachetelor au apărut în cazuri de spălare a banilor în alte două orașe chinezești.

Ni Shiyuan, un ofițer de poliție din Wuxi, a declarat că guvernul ar trebui „să îndemne platformele conexe, în special noile platforme sociale de comerț electronic, să consolideze controalele interne”. Pinduoduo este cea mai renumită companie de „comerț electronic social”.

Astfel, un purtător de cuvânt al Pinduoduo a declarat că „sindicatele de jocuri de noroc care funcționează sub pretenții false pe platformele de comerț electronic sunt o problemă la nivelul întregii industrii”. Compania a declarat că a trimis mai mult de 1000 de sesizări către autorități începând cu 2019, ducând la arestarea a peste 200 de suspecți.

Pinduoduo a declarat, de asemenea, că unii jucători au venit la birourile sale pentru a le cere banii înapoi. „Deoarece jocurile de noroc sunt ilegale în China, cazurile lor au fost trimise poliției pentru investigații suplimentare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Scrie un comentariu